Foto ANP

Webinar CSBN 2021

Een dag na publicatie van het CSBN organiseerde de NCTV een webinar over de kernbevindingen en de belangrijkste uitdagingen waar we ons voor gesteld zien staan. Gasten aan tafel beantwoordden kijkersvragen, bespraken de NCSC-handreiking met basismaatregelen én de wijze waarop de zorgsector omgaat met digitale dreiging. Een informatief uur dat hier in z’n geheel is terug te zien.

Herken de hacker

Een nieuwe brochure van AIVD en MIVD geeft inzicht in cyberaanvallen van statelijke actoren: hoe gaan ze te werk, welke momenten zijn daarin bepalend en wat is er tegen te doen? De brochure is bedoeld voor bestuurders, beleidsadviseurs en managers van de Rijksoverheid en de vitale sector.

Download de publicatie AIVD/MIVD: Cyberaanvallen door statelijke actoren - zeven momenten om een aanval te stoppen

Digitale weerbaarheid voor ondernemers

Wat kunnen ondernemers leren van het CSBN 2021? Over die vraag heeft het Digital Trust Centre zich gebogen. Zo moet bij ondernemers digitale weerbaarheid onderdeel zijn van de bedrijfsvoeringen, en is kennis en commitment van de directie de sleutel om daadwerkelijk veranderingen door te voeren.

Lees de vijf lessen voor ondernemers hier.

Overzicht cyberloketten: waar kunt u terecht?

Organisaties, bedrijven en burgers zijn zelf verantwoordelijk voor maatregelen om de digitale veiligheid van hun systemen op orde te hebben. Ze kunnen daarbij advies krijgen van verschillende partijen. Op de website van de NCTV hebben we deze verschillende cyberloketten op een rij gezet, zodat duidelijk is waar u terecht kunt. 

Kijk hier voor het overzicht van cyberloketten.

Podcast: Cyberhelden 16 - Hans de Vries

Wat doet het Nationaal Cyber Security Centrum nou precies? Op welke manier houden ze Nederland veilig? En wat is het verhaal over lijsten met gecompromitteerde servers die niet met de slachtoffers gedeeld worden? In deze podcast van Ronald Prins geeft de directeur van het NCSC, Hans de Vries, een kijkje in de keuken.

Luister de podcast Cyberhelden 16 - Hans de Vries.

Podcast: Cyberhelden 25 - Hester Somsen

Het CSBN is duidelijk: de digitale dreiging neemt toe en onze weerbaarheid blijft achter. Maar wat gaan we er nu aan doen? Is het al tijd om vitale bedrijven te dwingen bepaalde security maatregelen te nemen en op wat manier kan de overheid een rol spelen bij het tegengaan van economische spionage? Ronald Prins praat daarover over met Hester Somsen, directeur Cybersecurity bij de NCTV.

Luister de podcast Cyberhelden 25 - Hester Somsen.

Podcast: Maak je weerbaar, bereid je voor én oefen op een cyberaanval

In een podcast uitgebracht door de Cybersecurity Alliantie gaan John Remmerswaal (NCTV), Sanne Maasakkers (FoxIT), Oscar Koeroo (KPN) en Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) in gesprek over het belang van oefenen en hoe het voorbereiden op een oefening je al weerbaar(der) maakt tegen een cyberaanval of -incident.

Luister de podcast Maak je weerbaar, bereid je voor én oefen op een cyberaanval.

Podcast: Let’s talk about hacks

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een viertal cyberpodcasts opgenomen. 
In een van de afleveringen vertelt Hester Somsen, directeur Cybersecurity bij de NCTV over haar strategische keuzes rondom cybersecurity.

Luister de podcast Let's talk about hacks.